RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

U Kovid delu bolnice hospitalizovano 148 pacijenata

Sanda Mileusnić | 25. mart 2021. | 12:50 | Zdravstvo

U Kovid delu bolnice hospitalizovano 148 pacijenata

U Kovid delu Opšte bolnice trenutno leži 148 pacijenata, od kojih je 16 na mehaničkoj ventilaciji. Kako direktor ove zdravstvene ustanove pojašnjava, epidemiološka situacija je izrazito nepovoljna, dnevno se u Respiratornoj ambulanti pregleda od 60 do 80 pacijenata, a broj prijema kreće se od 20 do 25. Hospitalizuju se samo pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom koji zahtevaju kiseoničku potporu, a to je najvećim delom radno aktivno stanovništvo.

Napori na povećanju bolničkih kapaciteta su neprestani, ali ni oni nisu neograničeni, napominje dr Puškar i dodaje da će u slučaju potrebe određeni deo stacionarne bolnice morati da pređe u kovid sistem.

Kako sagovornik ističe, cilj je da bolnica i dalje funkcioniše u zelenoj zoni, a kako je trenutna situacija rezultat nepridržavanja mera, apeluje na sugrađane da nose masku, drže fizičku distancu i  izbegavaju okupljanja, jer će time pomoći i sebi i lekarima.

Ono što je dobro, stepen oboljevanja lekara je nizak, te nema transmisije sa pacijenata na osoblje, koje daje sve od sebe da izdrži veliki pritisak, zaključuje Puškar.

Ostale vesti iz ove kategorije