RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Vakcinacija se nastavlja, podeljeno 35.000 doza

Sanda Mileusnić | 29. mart 2021. | 11:34 | Zdravstvo

Vakcinacija se nastavlja, podeljeno 35.000 doza

Tokom prošle nedelje podeljeno je oko 2000 doza vakcina, građani su imunizovani na punktu u Novoj opštini, gde se pretežno radila revakcinacija Sinofarmom, Sputnjikom i Fajzerom, a jedan broj građana dobio je i prvu dozu cepiva Fajzer. Medicinski timovi su takođe obišli i 60 nepokretnih sugrađana koji  su primali drugu dozu kineske vakcine.

Vakcinacija se nastavlja Sinofarmom, koji će danas i sutra primiti ukupno 1.200 Subotičana, dok će u sredu biti pozvani oni koji su se opredelili za Fajzer. Nakon toga, od vikenda sledi obilazak prigradskih naselja i davanje druge doze građanima starijim od  60 godina koji se se odazvali akciji vakcinisanja bez poziva.

S druge strane, tokom nedelje za nama sa simptomima virusa se kod doktora javilo 979 pacijenata, a njih 544 bilo je pozitivno na Kovid 19. Kako sagovornica ističe, iako se u Harambašićevoj ne beleži rapidan broj novoobolelih, i čak ih je manje u odnosu na period od pre dve nedelje, zabrinjava što se građani javljaju sa teškom kliničkom slikom, pa se sve više pacijenata šalje u bolnicu. Za sedam dana upućeno ih je 160.

Zaključno sa jučerašnjim danom u našem gradu podeljeno je ukupno 35.000 doza neka od četiri dostupna cepiva, a 13.000 Subotičana kompletno je imunizovano.

Ostale vesti iz ove kategorije