RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotički Crveni krst obeležava 135 godina postojanja

Sanda Mileusnić | 31. mart 2021. | 12:24 | Društvo

Subotički Crveni krst obeležava 135 godina postojanja

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica obeležila je 135 godina postojanja i neprekidnog humanitarnog rada. Osnovna misija Crvenog krsta od samih početaka, pa do danas bila je ublažavanje ljudske patnje, istakao je sekretar dr Siniša Trajković.

Aktivnosti Crvenog krsta ne prestaju ni tokom epidemije koronavirusa, volonteri i stručna služba angažovani su u procesu vakcinacije, formiran je telefonski centar za pružanje poći, pre svega psihološke starijim sugrađanima. Programi Narodne kuhinje, davalaštva krvi,  edukacija omladine, Služba spasilaštva u vodi i Prva pomoć funcionišu bez stajanja, dodaje Trajković.

Kako je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić istakao, Crveni krst je organizacija od velikog  značaja za grad, te se posebno osvrnuo na saradnju koja je ostvarena tokom vanrednih okolnosti. Kako dodaje, Grad finansira rad Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike, a od ove godine i program dobrovoljnog davalaštva krvi i delovanja u nesrećama.

Crveni krst je u Subotici osnovan 31.marta 1886.godine, deset godina nakon što je ova humanitarna organizacija započela svoj rad u Srbiji.

Ostale vesti iz ove kategorije