RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Ubrzava se vakcinacija, od danas i bez poziva

Sanda Mileusnić | 6. april 2021. | 12:44 | Zdravstvo

Ubrzava se vakcinacija, od danas i bez poziva

Vakcinacija će se u narednom periodu intenzivirati i u našem gradu, pa će već od danas biti moguće cepljenje bez prethodnog poziva u ambulanti u Kumičićevoj, dok će od sutra biti otvorena dva dodatna punkta za vakcinaciju onih građana koji su dobili termin. Uporedo sa tim radiće i punkt u Novoj opštini, a kako iz Doma zdravlja dodaju, stiglo je 1800 doza Sinofarma i 200 Astrazeneke.

U sredu i četvrtak ove nedelje, kao i u utorak i sredu sledeće sedmice, građani će se po pozivu vakcinisati u ogranku 6 na Palićkom putu i ogranku 8 u Aleksandrovu, a ove ambulante u tom periodu neće primati pacijente na pregled.

Da zavrnu rukav moći će  i oni koji se do sada još nisu prijavili, bez obzira na starost, i to već danas od 13 do 20 časova u ogranku 1 u Kumićićevoj.

Kako iz Doma zdravlja napominju, tokom sledeće nedelje će medicinski timovi ponovo  obilaziti prigradska mesta i vakcinisati meštane, a u toku je i organizovana vakcinacija po firmama.

Tokom protekle nedelje revakcinisano je 3300 sugrađana, dok je prvu dozu primilo njih 600. Drugu dozu su za vikend primili i meštani prigradskih naselja koji su se pre tri nedelje odazvali vakcinaciji bez poziva, a ta akcija se nastavlja i ove sedmice. Prema podacima Doma zdravlja, u Subotici je do sada podeljeno 38.305 doza neke od četiri dostupne vakcine, a 16.100 sugrađana primilo je i revakcinu.

Ostale vesti iz ove kategorije