RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Divlja deponija kod stare ciglane širi se na obližnje njive

Sanda Mileusnić | 8. april 2021. | 12:23 | Društvo

Divlja deponija kod stare ciglane širi se na obližnje njive

Divlja deponija na prostoru stare ciglane između naselja Mali Bajmok i Ker, iz godine u godinu sve je veća. Otpad se svakodnevno taloži pored atarskog puta u nastavku Durmitorske, pa se smeće može videti svega stotinjak metara iza poslednjeg reda kuća u Mačvanskoj ulici, a deponija se duž njiva nastavlja skoro do Pačirskog puta. Kako bi skrenuo pažnju javnosti na razmere ove deponije, našoj redakciji se obratio stanovnik Mačvanske ulice, Jovan Cicvara, koji kaže da je neretko i sam bio svedok nemara pojedinih sugrađana koji tu nezakonito odlažu otpad.

Može se tu videti svakakav otpad, od onog kabastog, šuta, delova nameštaja, kada, wc šolja, odeće, granja, starog bazena, pa sve do plastike i kućnog smeća, ali i životinjskih ostataka. Jovan kaže da je nedavno usred njive bio i zamrzivač, koji su verovatno odneli sakupljači sekundarnih sirovina.

Deponija kod stare ciglane već decenijama narušava izgled ovog dela grada, a kako Jovan dodaje, bilo je pokušanja čišćenja, poslednji pre više od pet godina, ali ona je sve veća i širi se na obližnje njive.

Do zaključenja informativne emisije, naša redakcija nije dobila odgovor nadležnih u vezi sa ovom divljom deponijom i planovima za njeno čišćenje.

Ostale vesti iz ove kategorije