RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Stiže pomoć za subotičke ugostitelje i privrednike

Marijana Tolimir | 8. april 2021. | 12:26 | Društvo

Stiže pomoć za subotičke ugostitelje i privrednike

Kako bi pomogla ugostiteljima i privrednicima koji su imali zabranu rada, lokalna samouprava sastavila  je paket mera pomoći koji će biti usvojen na prvoj sednici Gradskog veća u narednim danima. Tako će oni koji se nalaze u gradskim prostorima biti oslobođeni zakupnine za 50 odsto za april, maj i jun, ugostitelji neće plaćati zakup za letnje bašte i terase u aprilu i maju, dok će im za jun, jul i avgust cena biti smanjena za 50 odsto. I naknada za zaštitu životne sredine kao i taksa za isticanje naziva firme u aprilu, maju i junu biće smanjena za pola.

Kako je poručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, paket mera pomoći je sastavljen nakon nekoliko sastanaka sa subotičkim ugostiteljima, a glavni cilj je da im olakšaju da sačuvaju sva radna mesta.

Dodatni podstrek da ne odustaju od poslovanja koji će činiti celokupan paket pomoći jeste da se zaostalo komunalni dugovi otplate na duži period, a dogovor je postignut sa javno komunalnim preduzećima koji će izlaziti u susret po pojedinačnim zahtevima, pojasnio je zamenik gradonačelnika, Imre Kern.

Iz za sada neformalnog Udruženja ugostitelja koje broji 97 članova i zapošljava oko 1000 ljudi pozdravljaju reakciju Grada i ističu da je sledeći korak da dođu do republičkih vlasti, jer su u veoma teškom položaju.

Mere koje je sastavio Grad „koštaće“ gradski budžet nekoliko miliona dinara na mesečnom nivou koliko je projektovano da se slije od ovih prihoda, a kako najavljuje gradonačelnik pratiće se dalji razvoj situacije i nove mere, i ukoliko bude bilo potrebno ponovo će sesti za sto da razgovaraju. 

Ostale vesti iz ove kategorije