RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Komšije prikupljaju novac za popravku kuće zahvaćene požarom

Sanda Mileusnić | 13. april 2021. | 12:53 | Društvo

Komšije prikupljaju novac za popravku kuće zahvaćene požarom

Požar koji je prošlog četvrtka izbio u dvojnoj kući u Ulici Koste Racina u naselju Dudova šuma, privremeno je ostavio dve porodice bez krova nad glavom. Kako je do požara došlo još uvek se ne zna, ali je šteta koja je nakon vatrene stihije ostala velika. Naša ekipa pričala je sa vlasnicom jednog dela kuće, penzionerkom Margitom Mirkov koja nam kaže da je kuća trenutno neuslovna za stanovanje, ali na svu sreću niko od ukućana nije stradao.

Ko je zvao vatrogasce, Margita se ne seća, ali ističe da im je neizmerno zahvalna na brzoj akciji, kao i komšijama koji su pritekli u pomoć i rasčistili garež. Kuća nažalost nije bila osigurana, a osim krova stradale su instalacije i dva automobila.

Prema prvim procenama Margitu će svi radovi  koštati oko 10.000 evra,  a kako bi joj na neki način pomogla u saniranju kuće,  Margitina komšinica Melinda  pokrenula je akciju na svom fejsbuk profilu, gde je apelovala na ljude dobre volje da uplatom na žiro račun pomognu da se zajednički krov ove dvojne kuće što pre popravi.

Broj računa na koji sugrađani mogu da pomognu Margiti Mirkov je 105-409004272-62, a uplate su moguće i na žiro račun vlasnika drugog dela kuće, Mihalja Vašarheljija  200-40618430-12.

Ostale vesti iz ove kategorije