RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Mačković i Vasić treći na Evropskom šampionatu

Vlado Šućur | 13. april 2021. | 17:20 | Sport

Mačković i Vasić treći na Evropskom šampionatu

Subotičanin Martin Mačković je sa klubskim kolegom Milošem Vasićem osvojio bronzanu medalju u veslanju na Evropskom šampionatu u Italiji. Dvojac bez kormilara iz Srbije na cilj je stigao iza Hrvatske i Italije. Posebno interesantno bilo je u finišu trke gde su se za medalje borile  Italija i Srbije ali su ozbiljnu kandidaturu istakli i Rumuni. Mačković i Vasić su na kraju smogli snage i zasluženo zauzeli mesto na pobedničkom postolju s vremenom 6:25,58.. Povodom novog uspeha srpskog veslanja čestitke je uputio i ministar sporta Vanja Udovičić, naglasivši da Srbija ima na koga da računa za osvajanje medalja u budućnosti.

- Svaka čast momci na maestralnoj trci, kojom ste pokazali da naša Srbija uvek ima na koga da računa za osvajanje medalja na velikim takmičenjima! Nastavite da svojom istrajnošću i posvećenošću budete motivacija i inspiracija za sve, jer uspesi su uvek proizvod neodustajanja, spremnosti, velike želje i vere u sopstvene mogućnosti i pomeranje granica - poručio je Udovičić.

Mačković je dugi niz godina veslao za VK "Palić", a od nedavno je član beogradskog Partizana. Ovaj dvojac će predstavljati Srbiju i na Olimpijskim igrama u Tokiju na leto.

Ostale vesti iz ove kategorije