RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Potapajući stubići počinju sa radom

Sanda Mileusnić | 14. april 2021. | 11:33 | Društvo

Potapajući stubići počinju sa radom

Vožnja motornim vozilama po pešačkoj zoni od sutra će biti moguća samo sa dozvolom i to u jutarnjim časovima, od šest do deset.  Potapajući stubići koji su postavljeni na dve lokacije, na ulazu iz Štrosmajerove ka svečanom ulazu u Gradsku kuću i na ulazu na Korzo kod Jadrana, počinju sa radom 15.aprila i blokiraće kolski ulaz. Iako pravilo o zabrani saobraćaja pešačkom zonom nije ništa novo, svedoci smo svakodnevne vožnje Korzom, pa dok neki od sugrađana sa kojima smo pričali kažu da im to ne smeta, drugi pak misle da pešačka zona treba da ostane rezervisana za pešake.

Radovi na postavljanju barijera za ulaz u pešačku zonu bili su gotovi krajem 2019.godine, nakon čega je trebalo da usledi obuka za rad u sistemu, ali je zbog epidemije koronavirusa prolongirana, pojašnjavaju nadležni i dodaju da su u međuvremenu prikupljeni i obrađeni svi podaci, odnosno registarske oznake i saobraćajne dozvole svih onih koji će pešačku zonu koristiti.

Za automatsko spuštanje potapajućeg stuba, potrebno je vozilom prići ispred barijere i sačekati nekoliko sekundi da se upali zeleno  svetlo. Kako sagovornik navodi, u pešačkoj zoni su se i do sada kretala uglavnom vozila sa odobrenjem, ali se nisu pridržavala vremena kada je ulaz dozvoljen.

Potapajući stubići su do sada već nekoliko puta bili oštećeni, pa nadležni apeluju na vozače da paze prilikom ulaska u pešačku zonu. 

Ostale vesti iz ove kategorije