RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Radijatori ostaju topli do kraja aprila

Sanda Mileusnić | 15. april 2021. | 09:42 | Društvo

Radijatori ostaju topli do kraja aprila

Iako se grejna sezona zvanično završava 15. aprila, poslednjih dana svedoci smo temperatura koje tek za nekoliko stepeni prelaze nulti podeok. Kako iz „Subotičke toplane“ uveravaju, Subotičani ne treba da brinu da će radijatori u njihovim domovima od danas biti hladni, jer će toplotna energija do  korisnika stizati sve do 1. maja.

Kako iz „Subotičke toplane“ dodaju, preciznija računica utroška toplotne energije tokom sezone na izmaku znaće se kada grejanje definitivno prestane. Ono što se zna, jeste da je najviše grejano tokom tri standardno najhladnija meseca – decembra, januara i februara.

Iz rukovodstva zaključuju da su zadovoljni sezonom, broj reklamacija bio je rekordno nizak, ispada sistema nije bilo, a zbog povećanja energetske efikasnosti i prosečna cena po kvadratnom metru će verovatno biti niža nego prethodne godine, kada je iznosila oko 65 dinara.

U međuvremenu, u „Subotičkoj toplani“ polako počinju pripreme za redovni remont sistema, kako bi spremno dočekali sledeću grejnu sezonu.

Ostale vesti iz ove kategorije