RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Subotičani primili skoro 50.000 doza vakcina

Sanda Mileusnić | 19. april 2021. | 11:57 | Zdravstvo

Subotičani primili skoro 50.000 doza vakcina

U nedelji za nama, Subotičani su rukav zavrnuli 3300 puta. Toliko vakcina su lekari Doma zdravlja podelili, a najviše je bilo prvih doza – 2200, mahom „Sinofarma“ i „Fajzera“. Vakcinisalo se i na terenu, u radnim organizacijama, ali i u domovima nepokretnih sugrađana, pa su tako mobilne ekipe prošle sedmice cepile 120 sugrađana koji zbog zdravstvenih razloga ne mogu da dođu na punkt, a ta akcija se nastavlja i danas. U planu za ovu nedelju je revakcinacija, a očekuje se i dolazak kontigenta prvih doza „Sputnjika V“ i „Fajzera“.

Vakcinacija bez poziva je trenutno obustavljena, jer su sve doze za ovu namenu podeljene u proteklom periodu. Kako sagovornica napominje, Subotičanima je na raspologanju bio „Sinofarm“, „AstraZeneka“ i „Fajzer“, a tražila se vakcina više.

Kada se brojke uporede, vidi se da nam idu u prilog. Obuhvat vakcinacije među sugrađanima iz dana u dan sve je veći, dok je trend oboljevanja od kovida 19 u padu. Manje je pacijenata u Kovid ambulanti, ali i zaraženih.

U našem gradu je zaključno sa jučerašnjim danom podeljeno ukupno 49.800 doza neke od četiri dostupne vakcine, a revakcinisano je 19.800 Subotičana.

Ostale vesti iz ove kategorije