RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Đaci ponovo u klupama

Nikola Bulatović | 19. april 2021. | 12:41 | Društvo

Đaci ponovo u klupama

Posle više od mesec dana učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola ponovo su u klupama. Đaci Tehničke škole „Ivan Sarić“ kažu da je nastava uživo efikasnija, a da ih najviše raduje to što će vreme ponovo provoditi sa vršnjacima.

Povratku u škole raduju se i osnovci. Naša ekipa razgovarala je i sa učenicima Osnovne škole „Jovan Mikić“ gde je vladalo dobro raspoloženje.

Nastava se odvija po kombinovanom modelu, po kojem su školarci podeljeni u dve grupe. Jedna polovina pohađa nastavu u učionicama, a druga onlajn, od kuće. Direktorka OŠ „Jovan Mikić“ kaže da je ovo period kada ima najviše posla jer se intenziviraju pripreme za završni ispit, a u toku je i upis đaka prvaka. Ona ističe da je škola spremna da odgovori na ove kao i na prethodne zadatke.

I u srednjim školama nastava se odvija po istom modelu, a obaveze su se nagomilale. Direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“ ističe da ih u narednom periodu očekuju projekti i maturski radovi. Nastavni planovi će po uputima Ministarstva biti smanjeni, a kriterijumi za ocenjivanje prošireni, dodaje naš sagovornik.

Školarci će ostati u školskim klupama do 30. aprila kada počinje prolećni raspust.

Ostale vesti iz ove kategorije