RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Plivači Spartaka odlični na Uskršnjem mitingu

Vlado Šućur | 26. april 2021. | 18:37 | Sport

Plivači Spartaka odlični na Uskršnjem mitingu

Plivači Spartaka ostvarili su odlične rezultate na međunarodnom Uskršnjem plivačkom mitingu održanom u Novom Sadu na kojem su predstavljali kako svoj matični klub tako i Plivački savez Vojvodine.

Leon Hemi je osvojio dve srebrne medalje na 100 metara slobodnim i delfin stilom dok je do bronze stigao 200 metara mešovitim. Petra Botka je bila neprikosnovena i osvojila zlatne medalje na 50 metara prsnim i kraul stilom kao i na 100 metara mešovitim u kojem je Petra Novović osvojila bronzu. U timu za takmičenje i razvojnom kampu je učestvovao i trener Vladan Konjević.

Treneri Jelena Subotić i Milan Jovanović mogu da budu jednako zadovoljni pošto su medalje osvajali redom:

Jana Mut i to tri zlatne na 100m slobodnim i delfin stilom kao i 200 metara mešovitim, Katarina Popović je zlato osvojila u disciplini 50m leđno, dok je u disciplinama 50 prsno i 100m mix osvojila bronze. Zlato na 50m delfin, srebra na 50 leđno i 100 mešovito nosi Miša Novović dok je Aleksa Ristić stigao do srebra na 50m kraul i bronze na 100m mešovitim stilom. Po jedno srebro osvojili su Đorđe Peić Tukuljac na 100m prsno i Sara Stipić na 50m slobodno dok je Lucija Šimić takmičenje u disciplini 100m prsno završila kao treća za još jednu bronzanu medalju u klubskoj riznici. 

Ostale vesti iz ove kategorije