RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Bakić u Čantaviru: Grad će dati sve od sebe da pomogne „Komvalu“

Marijana Tolimir | 10. maj 2021. | 12:35 | Društvo

Bakić u Čantaviru: Grad će dati sve od sebe da pomogne „Komvalu“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je Društveno preduzeće „Komval“ u Čantaviru koje je nakon 15 godina dobilo novo rukovodstvo uz pomoć Vlade Srbije. Bakić je istakao da je „Komval“ specifično i jedinstveno preduzeće – s jedne strane je u društvenom statusu, dok se s druge bavi nizom komunalnih usluga u Čantaviru i okolnim selima, poput pogrebnih usluga, održavanjem grobalja,  pijačnom delatnošću, izradom i održavanje dečjih igrališta, kao i košenjem zelenih površina i odvoženja smeća.

Novimenovana direktorka Ildiko Vituška naglasila je da su uspeli gubitak od dva i po miliona dinara iz 2019. godine da pretvore u pozitivan do kraja 2020 i to bez pomoći državnog budžeta, kao i da tokom krize nisu koristili poseban kovid račun, već su sami prihodovali.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije, Milimir Vujadinović,  poručio je da briga grada o preduzeću i mestu kom živi manjinsko stanovništvo može da posluži kao primer drugima, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Preduzeće „Komval“ posluje još od 1958. godine i trenutno zapošljava  28 ljudi, a kako su najavili nadležni do kraja godine zaposliće još osam radnika.

Ostale vesti iz ove kategorije