RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Investicije u OŠ „10. oktobar“ sa sva tri nivoa vlasti

Marijana Tolimir | 14. maj 2021. | 09:19 | Društvo

Investicije u OŠ „10. oktobar“ sa sva tri nivoa vlasti

U godini u kojoj slavi šest decenija rada Osnovna škola  „10. oktobar“ dobila je nove sportske terene zahvaljujući sredstvima sa konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Po rečima direktorke škole, Melinde Đurić Kiš, teren je bio u veoma lošem stanju i nebezbedan za učenike i zaposlene.

Sanacija terena stajala je 2.400.000,00 dinara, a ova škola je bila uspešna na još dva konkursa – kod Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kod Ministarstva pravde, a ukupno je dobila milion i po dinara koje će iskoristiti za nove keramičke pločice u hodnicima tokom letnjeg raspusta. Pokrajinski sekretar za obrazovanje, Žolt Sakalaš, podsetio je da je Pokrajina u ovu školu tokom poslednje četiri godine uložila deset miliona dinara.

Sredstva kod Ministarstva pravde škola „10. oktobar“ je dobila iz oportuniteta, ove godine bila je uspešna i OŠ „Sveti Sava“ koja je dobila  dva i po miliona dinara za grejanje.

Školi je pomogla i lokalna samopurava, a kako je poručio predsednik Skupštine grada i narodni poslanik, dr Balint Pastor, da bi se institucije razvijale potrebno je da postoje kvalitetni projekti, ali i da škole imaju sposobne direktore.

OŠ „10. oktobar“ broji 51 zaposlenog, a pohađa je 351 đak.

Ostale vesti iz ove kategorije