RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Skupština Crvenog krsta: Nagrade za najistaknutije članove

Marijana Tolimir | 14. maj 2021. | 10:06 | Društvo

Skupština Crvenog krsta: Nagrade za najistaknutije članove

U Nedelji Crvenog krsta i jubilarnoj godini gradske organizacije koja obeležava čak 135 godina postojanja i rada, održana je svečana Skupština organizacije na kojoj su dodeljene nagrade najistaknutijim članovima – četiri zlatna znaka Crvenog krsta Srbije i četiri srebrna znaka, kao i šest zlatnih plaketa Crvenog krsta Subotice.

Jedan od dobitnika zlatne plakete je i Ivan Ivandekić koji je počeo da volontira još kao školarac sredinom sedamdesetih godina. Kako kaže, pauzu je imao samo tokom služenja vojnog roka i prvog zaposlenja, a u međuvremenu je stekao zvanje instruktora i predavača prve pomoći.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Subotice, dr Siniše Trajkovića, svečana sednica je kruna nedelje posvećene Crvenom krstu na kojoj se zahvaljuju volonterima i svima koji im pomažu u radu. Dok je prošla godina protekla u znaku pandemije, ova je u znaku imunizacije.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić čestitao je jubilej Crvenom krstu, kao i dobitnicima nagrada, podsetivši da Grad pomaže rad te organizacije.

Pored redovnih programa Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike, lokalna samouprava je iz ovogodišnjeg budžeta izvojila sredstva i za javna ovlašćenja Crvenog krsta.

Ostale vesti iz ove kategorije