RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Subotica dobija troje novih vatrogasaca

Sanda Mileusnić | 14. maj 2021. | 10:49 | Društvo

Subotica dobija troje novih vatrogasaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za poslove vatrogasca, od čega je za Vatrogasno-spasilački bataljon u Subotici predviđeno troje polaznika. Budući vatrogasci mogu imati najmanje 19, a najviše 30 godina starosti.

Svi oni čiji je dečji san bio da postanu vatrogasci i koji odluče da se prijave na Konkurs, treba da znaju da je im nijedan dan neće biti isti, te da će uvek biti u pripravnosti i čekati da neko pozove 193.

Očekuje se da će nove kolege sa radom početi krajem godine, a kako komandant subotičkog Vatrogasno-spasilačkog bataljona, Goran Ljubisavljević dodaje u proteklom periodu i mehanizacija je znatno obnovljena.

Konkursom je predviđen upis i tri polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Stara Moravica i troje za odeljenje u Malom Iđošu. Konkurs je otvoren do 25.maja, a svi detalji mogu se pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku, a informacije se mogu dobiti i pozivom na  630-319.

Ostale vesti iz ove kategorije