RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Ekonomska srednja škola upisuje 210 novih đaka

Nikola Bulatović | 3. jun 2021. | 12:18 | Društvo

Ekonomska srednja škola upisuje 210 novih đaka

Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ u školsku 2021/2022. godinu upisaće 210 đaka na smerovima ekonomski tehničar, službenik u bankarstvu i osiguranju, turističko-hotelijerski tehničar i konobar-kuvar.  

Oliver Guljaš, budući turističko-hotelijerski tehničar, koji završava drugu godinu, kaže da je zadovoljan znanjima koje je usvojio kroz teoriju i praksu, i smatra da je  ova škola najbolji izbor za male maturante.

Svi obrazovni profili omogućavaju potrebne kompetencije za rad nakon završetka četvorogodišnjeg školovanja, ali i za nastavak usavršavanja na visokim strukovnim školama ili fakultetima. Budući službenici u bankama i osiguranju praktična znanja stiču u kabinetu za bankarsku obuku, a ekonomski tehničari u virtuelnim preduzećima.

Praktična nastava obezbeđena je i za đake koji se školuju za turističko-hotelijerske tehničare i konobare-kuvare.

Praktična znanja koja usvoje u kabinetima, učenici kasnije dodatno usavršavaju kroz rad u hotelima, bankama, preduzećima i osiguravajućim društvima sa kojima ova obrazovna ustanova sarađuje. Sagovornik ističe da škola učestvuje i u međunarodnim razmenama, pa nek učenici idu na praksu i u inostranstvo.

Ostale vesti iz ove kategorije