RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Igor Mirović predstavio svoju knjigu subotičkoj publici

Sanda Mileusnić | 8. jun 2021. | 11:21 | Kultura

Igor Mirović predstavio svoju  knjigu subotičkoj publici

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, sinoć je u SKC „Sveti Sava“ predstavio svoju treću knjigu „Povratak u logos“. U poslednjoj zbirci Mirović razmišlja o aktuelnim zbivanjima u svetu i izazovima sa kojima se običan čovek susreće,  a kako ističe, našle su se tu i neke proročke pesme.

Prva Mirovićeva zbirka pesama izašla je 1994., usledila je i druga deset godina kasnije, a „Povratkom u logos“ on istovremeno najavljuje i četvrtu. Aktuelnost njegovih stihova ogleda se u večitoj ljudskoj borbi sa unutrašnjim nemirima  i preispitivanjem sopstvenog života.

Gosti književne večeri bili su pisci Budimir Dubak, Selimir Radulović i predsednik Matice srpske Dragan Stanić, koji „Povratak u logos“ ocenjuje kao  vidan napredak Mirovića kao pisca i dodaje da su slučajevi političara koji neguju pesnički duh zaista retki.

Iste večeri, u SKC „Sveti Sava“ otvorena je i izložba „Tako su govorili naši preci“ koju je pripremio Srpski nacionalni savet Crne Gore.  Postavka govori o milenijumskoj prisutnosti srpskog naroda na prostorima Crne Gore.

Ostale vesti iz ove kategorije