RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Pronađen kilogram droge ispod tapacirunga

Redakcija TV Subotica | 10. jun 2021. | 10:24 | Hronika

Pronađen kilogram droge ispod tapacirunga

Carinici su noćas, u saradnji sa policijom, na izlazu prelaza Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja droge skrivene ispod tapacirunga jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu pristigao „reno klio“ beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji mladić iz Obrenovca. On je iz Beograda ka Beču putovao sam, a na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa. Automobil je ipak izdvojen za detaljnu kontrolu, tokom koje je radi provere fabričkih šupljina koje često služe za krijumčarenje, korišćen fiberoptički uređaj, namenjen za proveru teško dostupnih mesta.

Dalji pregled je obustavljen do dolaska ekipe kriminalstičke policije iz Beograda, koja je odmah obaveštena o tome da se sumnjivi sadržaj nalazi ispod tapacirunga zadnjih levih vrata. Po dolasku policije, pregled je nastavljen, i iz pomenute šupljine izvađena su dva paketa od po pola kilograma oblepljenih braon selotejpom, karakterističnim za pakovanje heroina. Nakon merenja na preciznoj vagi, potvrđeno je da se radi o 1.034 grama narkotika čija će vrsta biti potvrđena nakon laboratorijskog ispitivanja.

Otkrivena droga, vozilo i krijumčar su predati policiji u dalju nadležnost.

Ostale vesti iz ove kategorije