RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Na „Humanoj suboti“ krv dalo 109 Subotičana

Sanda Mileusnić | 14. jun 2021. | 10:32 | Društvo

Na „Humanoj suboti“ krv dalo 109 Subotičana

Subotnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi na Velikoj terasi  odazvalo se 125 sugrađana, a iako su neki zbog određenih razloga odbijeni, dragocenu tečnost dalo je njih 109. Tradicionalna akcija Crvenog krsta „Humana subota“ održana je po 19.put, a privukla je i deset novih davalaca. Bilo je  tu i onih stalnih poput Ivana Matića, koji je na svoj rođendan došao iz Ljutova i pokazao humanost na delu.

Sa košarkaških terena na Veliku terasu došla je i Slađana Radulović, koja priča da svako treba da da krv, jer je to najmanje što možemo učiniti da nekom pomognemo.

Odazivom Subotičana zadovoljni su i iz Crvenog krsta, kažu ljudi su već prepoznali  njihove akcije, poslužilo ih je i lepo vreme, pa su se mnogi odlučili da dođu i porodično.

Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi podržava i lokalna samouprava, novčano sa 1,7 miliona dinara, ali i sopstevnih primerom.

„Humana subota“ realizovana je u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica, sve  humane Subotičane po pravilu je očekivao i zahvalni doručak, a mogli su i da se provozaju katamaranom Palićkim jezerom.

Ostale vesti iz ove kategorije