RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vrtić „Poletarac“ privremeno zatvoren, roditelji traže prestanak radova

Sanda Mileusnić | 14. jun 2021. | 12:14 | Društvo

Vrtić „Poletarac“ privremeno zatvoren, roditelji traže prestanak radova

Vrtić „Poletarac“ u Matije Gupca 31 od petka je neuslovan za rad. Deca su premeštena u druge objekte Predškolske ustanove „Naša radost“, a kako roditelji kažu, na problem su ukazivali i ranije, jer se objekat nalazi tik pored gradilišta. Slučaj je eskalirao u petak prepodne kada se zid prostorije gde deca borave zatresao. Ubrzo potom  usledio je  poziv vaspitačica da dođu po svoju decu. Na vratima sada stoji obaveštenje da se vrtić privremeno zatvara iz bezbednosnih razloga počev od 14.juna, pa sve dok se ne steknu uslovi za ponovno otvaranje.

Roditelji petogodišnjaka iz jedne od grupa koje idu u „Poletarac“ pričaju nam da pretnja po bezbednost dece postoji unazad desetak dana, jer zbog potkopavanja temelja zgrada podrhtava.

Trenutno se čeka  izlazak na teren građevinske inspekcije, a do tada traže da se radovi zaustave, te da se objekat obezbedi za nastavak rada. U međuvremenu, roditelji iz naše priče jutros su decu ostavili u vrtiću na Prozivci.

Iz rukovodstva PU „Naša radost“ poručuju da im je bezbednost i zdravlje  dece i zaposlenih na prvom mestu, te da je privremeno zatvaranje „Poletarca“ bila jedina logična opcija. Ovaj vrtić pohađa 159 mališana.

U saopštenju koje je izvođač građevinskih radova na placu pored vrtića, kompanija „Bomax“, dostavila našoj redakcijji između ostalog navodi se da se investicija gradi u skladu sa građevinskom dozvolom, prema najvišim svetskim standardima, te da radovi pored vrtića „Poletarac“ ni na koji način ne ugrožavaju zdravlje i dnevne aktivnosti dece, ni zaposlenih u vrtiću.

Ostale vesti iz ove kategorije