RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Saradnjom svih aktera do nulte tolerancije nasilja

Sanda Mileusnić | 15. jun 2021. | 11:33 | Društvo

Saradnjom svih aktera do nulte tolerancije nasilja

Kome prijaviti nasilje i koliko je poverenje građana u institucije, kako do nulte tolerancije i zašto žrtve u većem broju ne prijavljuju nasilje bila su pitanja okruglog stola na kom su učešće uzeli predstavnici sudstva, javnog tužilaštva, policije, Centra za socijalni rad, lokalne samouprave i medija,  a sve pod organizacijom pokrajinskog zaštitnika građana.

Tema nasilja, bilo ono vršnjačko, porodično ili seksualno,  uvek je aktuelna, a kao ni druge sredine, nažalost ni Subotica ne odudara od proseka, i nasilje je prisutno i u našem društvu, zaključuje Balint Pastor i dodaje da iako određeni pomaci u zakonodavstvu postoje, problem je u primeni tih zakona.

Bez saradnje svih aktera, počev od policije, tužilaštva, sudova, Centra za socijalni rad, sredstava javnog informisanja, pa do organizacija civilnog društva, ne možemo doći do krajnjeg cilja, a to je nulta tolerancija na nasilje i njegovo zaustavljanje, zaključio je pokrajinski zaštitnik građana, prof. dr Zoran Pavlović.  Zato je potrebno na tome raditi, kako bismo preventivno delovali, dodao je ombudsman.

Okrugli sto na temu, „Poverenje u institucije“ već je održan u Novom Sadu, a nakon Subotice, plan je da se na istu temu priča i u Sremskoj Mitrovici.

Ostale vesti iz ove kategorije