RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vrednija hrana sve traženija

Sanda Mileusnić | 18. jun 2021. | 11:47 | Društvo

Vrednija hrana sve traženija

Koji su to novi trendovi u ishrani i u porodičnom preduzetništvu i šta je to vrednija hrana novog doba, bile su neke od tema predavanja  namenjenog proizvođačima, ali i učenicima. Koliko je praćenje novih tokova značajno, svedoči i to što je celo odeljenje smera poslastičar Hemijsko-tehnloške škole, pomno slušalo predavače, a jedna od učenica drugog razreda, Tijana Janović, priča nam kako se uvek trudi da nauči nešto novo o namirnicama koje svakodnevno koriste.

Svedoci smo brojnih i veoma brzih promena koje utiču na navike potrošača, sve to prate novi trendovi u ishrani, ali i distribuciji i plasmanu hrane. U poslednje vreme, kada sve više ljudi razmišlja o svom zdravlju i o tome kako će se i čime hraniti, potreba za tzv. vrednijom hranom sve je više prisutna, ističe Savo Duvnjak, jedan od predavača.

Organizator konferencije  je Udruženje „Ravnica“, na predavanju se moglo čuti i o proizvodnji malih količina hrane životinjskog porekla na poljoprivrednim gazdinstvima, a sve je deo programa „Zajedno za jedinstvenu Evropu“.

Ostale vesti iz ove kategorije