RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Zdrava ishrana – ključ uspeha

Silvia Martinović | 9. jul 2021. | 09:27 | Zdravstvo

Zdrava ishrana – ključ uspeha

Predstavljena je knjiga o zdravoj ishrani namenjena sportistima i rekreativcima. O izdanju su govorili sami autori na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici.

Zdrava ishrana se često zanemari kada su sportisti u pitanju, ali može biti od ključnog značaja, jer nisu dovoljni redovni treninzi, ako se ne vodi računa o unosu hrane i tečnosti – poručuju stručnjaci. Nisu uspesi najbitniji, već zdravlje, i zato su se autori ove knjige pre oko godinu dana odlučili da napišu priručnik koji može pomoći ne samo sportistima, već i rekreativcima, trenerima, i uopšteno svima kojima je zdrav način života bitan.

Ono što često zaboravljamo, a možda je najbitnije kada je zdrava ishrana u pitanju, jeste unošenje velike količine tečnosti, naročito u vrelim, tropskim danima, i tokom treninga, pa čak i takmičenja.

Autori planiraju da sa izdanjem upoznaju što više ljudi, svuda po Vojvodini. Iako je štampan mali tiraž, svega 300 primeraka, svi zainteresovani mogu da je dobiju u PDF formatu, a uskoro se očekuje i prevod na mađarski jezik.

Ostale vesti iz ove kategorije