RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Cena lubenice pala - krenula i prodaja

Sanda Mileusnić | 14. jul 2021. | 10:22 | Poljoprivreda

Cena lubenice pala -  krenula i prodaja

Sezona prodaje bostana uveliko je počela, a već godinama Subotičani slatke lubenice i dinje pazare iz kamiona na dobro poznatim lokacijama širom grada. Prostor ispred „Minerve“ na Karađorđevom putu standardno zakupljuje Siniša Sajlić, koji kaže da nešto bolju prodaju oseti tek sada kada su cene malo pale. Kilogram lubenice kod njega staje 60 dinara, a dinje od 100 do 120.

Bostan koji kupite kod Siniše poreklom je iz mesta Deronje kod Novog Sada, a kako on ističe iako je lokacija veoma prometna, najveći  pazar prave mu stare mušterije. Veli metode biranja su razne, neki kucaju, neki zagledaju, međutim većina se ipak oslanja na njegovo dugogodišnje iskustvo i prepušta mu izbor.

Zatekli smo tamo i Korom Etelku, koja je pazarila dinje. Kaže za cenu se nije mnogo raspitivala, naišla je tuda i svidelo joj se.

Od 50 lokacija za prodaju bostana, JKP „Subotičke pijace“ izdalo je 40 na period od tri meseca, od juna do kraja avgusta. Uglavnom su to isti zakupci, koji iz godine u godinu ne menjaju lokaciju. Najtraženije su one u centru grada, a kako zbog vremenskih uslova ove godine sve kasni, i većina prodavaca je tražila da im se zakup produži i na septembar.

Iz JKP „Subotičke pijace“ dodaju da se cena zakupa nije menjala, te prodavci mesečno plaćaju od 7.500 do 15.000 dinara u zavisnosti od lokacije.

Ostale vesti iz ove kategorije