RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

„Subotica-trans“ preživljava kovid, oporavak ide polako

Marijana Tolimir | 22. jul 2021. | 09:53 | Društvo

„Subotica-trans“ preživljava kovid, oporavak ide polako

Od svih javnih preduzeća u Subotici, kovid je verovatno najviše pogodio „Subotica-trans“ o čemu svedoče i podaci – broj putnika u javnom gradskom prevozu opao je za čak 60 odsto. Ipak, kako ističe nedavno imenovani vršilac dužnosti direktora Dejan Ljubisavljević, uz rigoroznu finansijsku disciplinu i podršku osnivača, uspeli su zajedno da prežive i ostanu funkcionalni, bez redukcije polazaka i linija na koje su putnici navikli.

Iako epidemiološka situacija ide naruku preduzeću, došla je u periodu godine kada i bez kovida najmanje Subotičana koristi javni prevoz, zbog čega povećanje broja putnika ide veoma stidljivo, pojašnjava Ljubisavljević.

I bez kovida, preduzeće je imalo drugih nagomilanih problema – stari vozni park i vozila bez klimatizacije, kao i veliki broj autobusa različitih proizvođača, od kojih je za neke nemoguće naći delove. Ipak, po rečima direktora, postoji dobra volja u Gradu da se pronađe izlaz iz krize i javni prevoz podigne na viši nivo.

Uprkos kovidu i svim drugim nedostacima u voznom parku, „Subotica-trans“ i dalje drži prvo mesto u Srbiji po stepenu naplate karata, što kako zaključuje naš sagovornik, govori o tome koliko Subotičani cene i poštuju uslugu javnog prevoza.

Ostale vesti iz ove kategorije