RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Albanska obala ovog leta najpopularnija

Sanda Mileusnić | 27. jul 2021. | 11:13 | Turizam

Albanska obala ovog leta najpopularnija

Za razliku od prošle godine, kada je retko ko uspeo da na letovanje otputuje van granica Srbije, ovog leta aranžmani su uveliko rasprodati, a putnici prednost daju destinacijama gde je režim ulaska u zemlju što jednostavniji, pa su tako crnogorsko i albansko primorje najtraženiji, jer za ulazak u ove dve države ne treba ništa osim lične karte. Subotičane koje smo zatekli na vrelom gradskom asfaltu pitali smo planiraju li odlazak na letovanje, a dok su neki još uvek skeptični, drugi potvrđuju da je dobra stara Crna Gora još uvek aktuelna.

Sezona je 2021.godine krenula neuporedivo bolje nego prošle, mnoge evropske zemlje otvorile su svoja vrata našim državljanima, pa je više posla bilo i za turističke radnike. Vlasnica jedne agencije, Jelena Stojsavljević, priča nam da je Albanija bila veliko iznenađenje, ali da su i neke druge obale i dalje tražene. S druge strane, za tradicionalno najpopularniju Grčku interesovanje je blago opalo, čemu je najviše doprinela neizvesnost prelaska granice.

Prilikom odabira, putnici odluku donose na osnovu pravila za ulazak u neku zemlju, ali je cena ipak presudna, i upravo zato Albanije i jeste atraktivna. Sedam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice na plaži moglo se naći već za 200 evra.

Sve u svemu, turistički radnici su sezonom zadovoljni, a nadaju se i da se epidemiološka situacija neće bitnije pogoršati kako bi uplaćene aranžmane uspeli da realizuju, a svi putnici sretno i bezbedno stigli na željeni odmor.

Ostale vesti iz ove kategorije