RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Udruženje "Leuka" akcijom do donora

Sanela Simeunović | 5. avgust 2021. | 11:21 | Zdravstvo

Udruženje "Leuka" akcijom do donora

Udruženje  za pomoć obolelima od leukemije „Leuka“ u saradnji sa Odeljenjem za transfuziju Opšte bolnice, organizuje sutra upis u Registar donora matičnih ćelija. Akcija će se održati na Velikoj terasi na Paliću, od 17 do 20 časova, a sve sugrađane koji žele da pokažu humanost na delu, očekuju koncert, izložba i predavanje.

Naša sugrađanka, Melinda Tot Demek je uspela da dobije bitku kada je ova bolest u pitanju i sada, prenoseći svoje iskustvo, želi da podigne svest o značaju doniranja. Kako kaže, ona je imala sreće, ali mnogi nisu, te apeluje na sugrađane da se registruju kako bi se broj donora povećao, a sa tim i mogućnost da oboleli ozdrave.

Veoma je važno da se o ovome što više priča, ističe Melinda, i objašnjava da je sada metoda doniranja drugačija u odnosu na ranije. Prvenstveno je potrebno da pojedinac donese odluku da pomogne, a potom sledi  i sve drugo,  kaže naša sugrađanka.

U Subotici je oko 90 registrovanih donora, dok je taj broj na teritoriji Srbije 8.800. Kako bi svako ko je oboleo od leukemije dobio šansu za život i ozdravljenje, broj donora  treba da bude 100.000.

Ostale vesti iz ove kategorije