RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Vinski vitezovi u subotu na glavnom trgu

Silvia Martinović | 5. avgust 2021. | 12:04 | Turizam

Vinski vitezovi u subotu na glavnom trgu

Četvrti Međunarodni skup vinskih viteških redova biće održan u subotu u centru Subotice, u organizaciji Vinskog viteškog reda „Sveti Trifun“ iz Bajmoka.

Defile viteških redova iz celog regiona, degustacija najboljih domaćih vina i bogat gastronomski program – to je ono što čeka posetioce ispred Gradske kuće. Jedan od ciljeva organizatora je da upoznaju građane sa svojim radom.

Vitezovi će ovom prilikom u svoj krug svečano primiti i nove članove, a po prvi put u Srbiji i žene, koje će postati vinske dame.

Skup vinskih vitezova imaće i humanitarni karakter. Malom bajmočaninu, Oliveru Pal Gajodi, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, prošle godine je cela Srbija pomogla da se što pre sakupe sredstva za njegovo lečenje. On je dobio svoju terapiju, i sada mu je mnogo bolje. Međutim, u ovom trenutku u Srbiji još dve bebe se bore protiv te opake bolesti. Lek postoji, ali košta oko dva i po miliona evra, pa su se bajmočki vinski vitezovi odlučili da će pokušati da im pomognu.

Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene na štandu vinskog viteškog reda „Sveti Trifun“, a učešće na svečanom programu i defileu prihvatilo je više od 20 vinskih viteških redova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

Ostale vesti iz ove kategorije