RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Na graničnim prelazima se čeka i do šest sati

Silvia Martinović | 6. avgust 2021. | 10:58 | Društvo

Na graničnim prelazima se čeka i do šest sati

I ovog vikenda se očekuju velike gužve na graničnim prelazima - i na ulasku i na izlasku iz Srbije. Nadležni preporučuju da građani koriste alternativne, manje prelaze.

Kada je naša ekipa u jutarnjim časovima stigla na granični prelaz Kelebija, na izlazak iz Srbije čekala je kolona od oko trideset automobila. Međutim, dok smo završili snimanje, već se stvorila ogromna gužva, pa su automobili stajali sve do Ipsilon kraka, pa i dalje.

Da su gužve vikendom velike, najbolje znaju oni koji redovno putuju. Margit Varga iz susedne Mađarske veoma često dolazi u našu zemlju, i kaže da nije zadovoljna  jer ponekad mora satima da čeka na suncu, samo da bi prešla granicu.

Vođa smene na graničnom prelazu, Risto Radulović kaže da je najveći  špic na ulazu u zemlju bio proteklih vikenda, a znatnije poboljšanje se ne očekuje sve dok traju godišnji odmori.

Čeka se i na srpskoj strani, mada je veći problem što je međuzona na ulazu u Mađarsku puna.

Na graničnom prelazu Horgoš,  na srpskoj strani, danas pre podne se čekalo i do šest sati, na Kelebiji oko dva sata. Carinici preporučuju alternativne pravce: granični prelaz u Bajmoku preko nedelje radi do od 7 do 19 časova, vikendom do ponoći. Bački Vinogradi rade do 19h, a zbog velikih gužvi, od ponedeljka se produžava radno vreme do deset uveče.

Ostale vesti iz ove kategorije