RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Pedeset jedan novi donor matičnih ćelija

Sanela Simeunović | 9. avgust 2021. | 10:17 | Zdravstvo

Pedeset jedan novi donor matičnih ćelija

U Registar donora matičnih ćelija upisan je 51 novi član, zahvaljujući akciji Udruženja za pomoć obolelima od leukemije „Leuka”.  Sugrađani su i ovoga puta pokazali humanost na delu, te svojom registracijom  učinili mogućim  da se nekome pruži šansa za ozdravljenje.  Prema rečima predsednika Udruženja, Predraga Slijepčevića, ni u jednom drugom gradu nije bila pružena  podrška kao u Subotici, te kako je  istakao ovo predstavlja tek početak.

Predsednica subotičkog ogranka, Melinda Tot Demek, izrazila  je zadovoljstvo  odzivom, te pozvala još jednom sve sugrađane koji to do sada nisu učinili, da se registruju. Demek podseća da je sama procedura danas drugačija u odnosu na ranije.

Pokrovitelj akcije, predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor, rekao je da je cilj  bio zajedničkim snagama postići  da se što više ljudi upiše u Registar, te  da se pokaže  da je Subotica humana sredina. Ova manifestacija održaće se u još pet gradova u Srbiji, te se nadamo da će biti uspešna kao u našem gradu, istakao je Pastor i tom prilikom izrazio zahvalnost  svim građanima koji su učestvovali .

Sama akcija realizovana je u saradnji Udruženja „Leuka” sa Odeljenjem za transfuziju Opšte bolnice.

Ostale vesti iz ove kategorije