RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

SVM: Osvrt na godinu dana vlasti

Redakcija TV Subotica | 23. avgust 2021. | 12:21 | Politika

SVM: Osvrt na godinu dana vlasti

Protekle subote navršilo se godinu dana od formiranja aktuelne gradske vlasti. Tim povodom, potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o najznačajnijim projektima koji su realizovani u prethodnih 12 meseci.

U oblasti zaštite i očuvanja starog sjaja Subotice, jednog od tri cilja koje je SVM postavio u svom delovanju, Pastor je kao najznačajnije istakao zaustavljanje usvajanja Plana detaljne regulacije za Zonu 2, rekonstrukciju Gradske biblioteke, postavljanje spomenika Karolju Birou i informativnih tabli na Paliću u čast Lajoša Vermeša, kao i obnovu orgulja u Sinagogi.

Što se tiče razvoja prirodnih i turističkih kapaciteta Palića, završava se projekat „Ekolakus”, izgrađeno je 22 kilometra kanalizacione mreže, stavljena je u funkciju crpna stanica, zahvaljujući kojoj se više ne zagađuju Palićko i Ludaško jezero. U Akva park je dosad uloženo 879 miliona dinara, potrebno je još 503 miliona, i prema rečima Pastora, čini se sve da se ovaj projekat što pre nastavi.

Predstavnici SVM-a su jesenas obišli 30 mesnih zajednica i upoznali se sa problemima građana, od kojih su mnogi rešeni. Izgrađena su parkirališta, asfaltirane ulice, uređeni atarski putevi, položen je gasovod, počela je rekonstrukcija Crkve Sveti Petar i Pavao u Bajmoku. Pastor je naveo i neke od investicija od značaja za normalno funkcionisanje grada.

Završen je natputnjak kod Meljkutskog puta, gradi se i na Pačirskom putu, u toku je i izgradnja železničke pruge Subotica-Segedin, a u toku su pripremni radovi za prugu Beograd-Budimpešta. Najavljeno je i  da će uskoro biti raspisan konkurs za nastavak radova i opremanje zgrade Narodnog pozorišta.

Pastor se prilikom sumiranja rezultata jednogodišnjeg rada gradske vlasti zahvalio na saradnji koalicionim partnerima, Srpskoj naprednoj stranci, gradonačelniku Stevanu Bakiću, članovima Gradskog veća, odbornicima i njegovom zameniku u Skupštini grada.

Ostale vesti iz ove kategorije