RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Bokserski turnir „39.Vojvođanska zlatna rukavica” od 1.septembra

Sanela Simeunović | 31. avgust 2021. | 12:49 | Sport

Bokserski turnir „39.Vojvođanska zlatna rukavica”  od 1.septembra

Međunarodni bokserski turnir „39.Vojvođanska zlatna rukavica” održaće se u sklopu programa za Dan Grada. Prva tri dana turnira, počev od 1.septembra održaće se u sportskoj sali srednje škole „Ivan Sarić”, a polufinale u Hali sportova, dok će  finale s obzirom na vremenske uslove biti održano  ili na Trgu ili u Hali sportova. Reprezentacija Srbije biće predstavljena  i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ove godine učestvuju članovi iz preko 20 država širom sveta.

Prema rečima selektora muške bokserske  reprezentacije, Nenada Vasiljeva, ovo je jedan od najznačajnijih turnira ovog tipa u Evropi. Ovaj turnir od velikog je značaja za reprezentaciju.

S obzirom na učesnike, može se videti značaj turnira, rekao je selektor ženske bokserske reprezentacije, Mirko Ždralo. Ovaj turnir dobar je test pred evropsko prvenstvo, dodao je Ždralo. 

Subotica je grad koji podržava sport, a duga tradicija boksa i ove godine nastavlja da se neguje. Ova manifestacija od  velikog je  značaja kada je reč o sportu, rekla je  članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Nataša Aleksić.

Prema rečima organizatora ovaj turnir okupiće sve svetske velesile u boksu, pred evropsko prvenstvo.

Ostale vesti iz ove kategorije