RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Srednjoškolci se vratili u Dom, svi kreveti puni

Sanda Mileusnić | 1. septembar 2021. | 10:02 | Društvo

Srednjoškolci se vratili u Dom, svi kreveti puni

Početak školske godine označio je i dolazak đaka u domski smeštaj. Većina se uselila juče, a u Domu učenika srednjih škola Subotica kapaciteti su popunjeni – svih 464 kreveta je raspoređeno. Prvi septembar je u Harambašićevu 22 vratio i maturantkinju Gimnazije, Milicu Bašić iz Bačke Topole. Ovo joj je četvrta godina koju će provesti u Domu,  kako kaže uslovima je zadovoljna, sve je dobro organizovano, a na mere zbog korona virusa se već navikla.

Interesovanje učenika za smeštaj u Domu nadmašilo je postojeće kapacitete, pa su mnogi ostali ispod crte – njih 51. Na Konkurs se prijavilo 515 đaka, a mesta je bilo za 464. Kako direktor ustanove, Nenad Kozomora dodaje, tu borave uglavnom deca iz okolnih mesta – Bačke Topole, Malog Iđoša, Kule, Vrbasa, Ade i Stare Moravice, a prilikom raspodele mesta vodilo se računa i o tome da se prime đaci iz društveno osetljivih kategorija.

Uprkos tome što već drugu godinu zaredom školska godina počinje pod izmenjenim okolnostima, uslovljenim epidemiološkim merama, Kozomora očekuje da će se sve povoljno odvijati, te da će uspešno započeti sa radom. Kretanje unutar Doma je ograničeno, zabranjeno je posećivanje po sobama, zadržavanje na hodnicima, maske su obavezne u zajedničkim prostorijama, a smanjen je i broj osoba koje u isto vreme mogu da borave u trpezariji.

U slučaju sumnje na zarazu korona virusom predviđena je soba za izolaciju, kao i protokol postupanja, dodaje Kozomora.

Ostale vesti iz ove kategorije