RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

„Berbanski dani“ privukli brojne posetioce

Sanda Mileusnić | 13. septembar 2021. | 11:28 | Turizam

„Berbanski dani“ privukli brojne posetioce

Na Paliću su za vikend održani „Berbanski dani“, a tokom dva dana Velika terasa i šetalište pored jezera bili su u znaku vina, grožđa, voća i povrća. Tradicionalna manifestacija koja slavi  dozrevanje jesenjih  plodova u svom 31. izdanju privukla je mnogobrojne posetioce koji su imali priliku da probaju, ali i kupe razne delicije i rukotvorine, a na svečanom otvaranju proglašeni su  kraljica berbe – Adrijana Brkljač, i pudar godine – Nikola Skenderović iz Ljutova. Na porodičnom gazdinstvu Skenderovića pravi se kevedinka, kaberne sovinjon i kadarka, a Nikola očekuje dobru berbu.

Kako iz Reda vitezova vina „Arena zabatkiensis“ poručuju za pudara se bira ličnost koja je tokom protekle godina učinila nešto iznad proseka za očuvanje vinogradarskih vrednosti, a ovogodišnji izbor bio je veoma lak.

„Berbanske dane“ otvorio je predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor koji je istakao značaj manifestacije kako za poljoprivredu kraja, tako i za razvoj turizma na Paliću.

Kao i svake godine „Berbanski dani“ imali su humanitarni karakter, izloženo voće i povrće kasnije je donirano, a učešće su uzeli i Rotarijanci, koji su novac od prodaje hrane i pića takođe poklonili.

Ostale vesti iz ove kategorije