RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Kultura

Počinje Festival pozorišta za decu

Sanda Mileusnić | 17. septembar 2021. | 11:41 | Kultura

Počinje Festival pozorišta za decu

Međunarodni festival pozorišta za decu, 28. po redu, počinje u nedelju, 19. septembra. Na konkurs je pristiglo 130 prijava iz 31 zemlje širom sveta, a po izboru selektora, u takmičarskom delu će se naći 11 predstava, što lutkarskih što dramskih. Učešće je otkazao jedino ansambl iz Bugarske zbog ograničenja ulaska u zemlju, a publika će imati priliku da uživa kako u tradicionalnim predstavama, tako i u onim modernim i eksperimentalnim.

Prvog dana će biti dodeljene i nagrade „Mali princ“ za 2021. godinu –  Ljudmili Konstantinovoj Hense iz Kazahstana i Jovanu Caranu iz Srbije.

Festival će pratiti i drugi sadržaji poput radionica, izložbi, promocija knjiga, baletske predstave, filmskog programa, programa „Trgovi i ulice“, ali i 12. Međunarodnog foruma za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade, najvećeg teatrološkog skupa u ovom delu Evrope, koji okuplja teoretičare i pozorišne istraživače iz 16 zemalja, sa tri kontinenta. Ove godine imaće 30 učesnika i trajaće tri dana.

Međunarodni festival pozorišta za decu trajaće do petka, 24. septembra. Organizatori poručuju da će svi festivalski programi biti održani u skladu sa merama borbe protiv kovida 19.

Ostale vesti iz ove kategorije