RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Sprečen pokušaj krijumčarenja grafičkih kartica

Redakcija TV Subotica | 24. septembar 2021. | 09:37 | Hronika

Sprečen pokušaj krijumčarenja grafičkih kartica

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj vlasnika gejmerske igraonice iz Prištine da prokrijumčari 11 grafičkih kartica i jedan multimedijalni uređaj.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada je tokom večeri na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao audi A6 sa probnim tablicama kojim je upravljao 34-godišnji Albanac sa Kosova.

On se, u društvu jednog saputnika, iz Nemačke uputio ka AP KiM, a u susretu sa carinskim službenicima na prelazu, obojica su potvrdila da nemaju ništa da prijave.

Vozilo je izdvojeno za detaljnu kontrolu, kada je otkriveno da se u prtljažniku nalazi čak 11 grafičkih kartica marke ''Geforce'' i jedna multimedija za auto, čija je ukupna vrednost procenjena je na iznos od preko 23.000 evra.

Kako vrednost robe otkrivene u prekršaju prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona prevožena, prema važećim propisima, i vozilo se privremeno zadržava. Time se vrednost ovog prekršaja popela na preko 45.000 evra.

Prema saznanjima sa lica mesta, izvesno je da će protiv vlasnika gejmerske igraonice biti pokrenut krivični postupak, s obzirom da je reč o krivičnom delu – nedozvoljena trgovina.

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije