RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Situacija u bolnici sve teža – otvara se Kovid 1

Marijana Tolimir | 24. septembar 2021. | 11:13 | Zdravstvo

Situacija u bolnici sve teža – otvara se Kovid 1

Situacija u Opštoj bolnici Subotica se iz nedelje u nedelju pogoršava – sve je više pregleda, kao i prijema na lečenje zbog infekcije virusom kovid19. Ustanova za sada radi u zelenoj zoni, ali jedno odeljenje zbog pristiska do ponedeljka prelazi u crvenu zonu.

Pritisak kovid pacijenata na bolnicu raste – desetak dana unazad dnevno pregledaju između 50 i 60 ljudi, raste i broj hospitalizovanih, između pet i deset svakog dana.  Trenutno na bolničkom lečenju leži 44 pacijenta, od toga se 6 nalazi u Jedinici intenzivnog lečenja, 5 na respiratoru. Kako objašnjava epidemiolog dr Gordana Krtinić, kliničke slike su i dalje srednje teške i teške, a preovladava starije stanovništvo.

Kako pojašnjava dr Krtinić, većina pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju su nevakcinisani i upravo su oni sa najtežom kliničkom slikom, dok je deset odsto vakcinisanih, uglavnom onih koji su se imunizovali početkom godine.

Zbog povećanja broja hospitalizovanih, u pripremi je Kovid 1, odnosno stara zgrada pulmologije koja će do ponedeljka biti u crvenoj zoni, navodi naša sagovornica.

Prošle nedelje u bolnicu je primljena i jedna pozitivna porodilja, koja se porodila u crvenoj zoni porodilišta i sve je prošlo u najboljem redu.

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije