RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Da vozači dvotočkaša budu bezbedniji u saobraćaju

Marijana Tolimir | 27. septembar 2021. | 09:42 | Društvo

Da vozači dvotočkaša budu bezbedniji u saobraćaju

Kako bi unapredili veštine vozača dvotočkaša, koji su u saobraćaju ugroženiji čak 60 odsto u odnosu na one koji su u automobilu, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za bezbednost Grada organizovala je trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste.

Iako već tri godine svakodnevno vozi moped, naša sugrađanka Suzana Komesarović  odlučila je da ponovo prođe obuku kako bi se podsetila svega što je naučila kada je polagala ispit, ali i da bi savladala  nove veštine. Kako ističe, svakog dana se susreće sa izazovima u vožnji, zbog čega joj je važno da bude još bolji vozač – kako zbog sebe, tako i zbog drugih učesnika.

Kako navode iz Agencije za bezbednost saobraćaja, projekat obuke za motocikliste i mopediste nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada tokom kog su uvideli da su veštine onih koji voze dvotočkaše na veoma niskom nivou, a najveći razlog tome je to što se u većini slučajeva samoobučavaju. Zbog toga su obišli više od 100 gradova širom Srbije i obučili čak 3000 polaznika.

Kroz obuku je u Subotici prošlo osam vozača, koji su od Saveta za bezbednost grada dobili kacige vredne 15.000 dinara.  

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije