RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Vraćanje porodice na prvo mesto prioritet vlasti

Sanda Mileusnić | 29. septembar 2021. | 12:44 | Društvo

Vraćanje porodice na prvo mesto prioritet vlasti

Aleksandra Čamagić, pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, posetila je naš grad  gde se sastala sa gradskom menadžerkom Zagorkom Panić, sekretarkom Sekreterijata za društvene delatnosti Jasminom Stevanović i članom Gradskog veća za privredu Srđanom Samardžićem.

Srbija se suočava sa velikim gubitkom broja stanovnika — po prvi put ove godine rođeno je manje od  62.000 beba, dok je umrlo oko 115.000 osoba, poručila je pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić i dodala da naša država svakog dana izgubi 100 stanovnika, dok godišnje nestane grad veličine Šapca. Namera države da se uhvati u koštac sa ovim problemom demonstrirana je formiranjem posebnog ministarstva koje će se baviti porodicom, a prvi zadatak je obilazak lokalnih samouprava širom zemlje, kako bi se videli problemi, ali i primeri dobre prakse, zaključila je Čamagić.

Pomoćnici ministra predočene su mere koje Subotica na lokalnom nivou sprovodi  po pitanju demografskih mera i populacione politike. Kroz razvoj usluga i infrastrukture radi se na pomoći mladim parovima da se ostvare u ulozi roditelja, pomaže se razvoj seoskih sredina izgradnjom vrtića, a  ulažu se napori i za otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju, istakla je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekreterijata za društvene delatnosti.

Kako su poručili nadležni, zadatak donosioca odluka u narednom periodu biće vraćanje porodice i porodičnih vrednosti na prvo mesto.

Ostale vesti iz ove kategorije