RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počela „ Dečja nedelja”

Sanela Simeunović | 4. oktobar 2021. | 12:18 | Društvo

Počela „ Dečja nedelja”

Puštanjem balona sa lepim željama, učenici OŠ„ Matko Vuković” i OŠ „Ivan Goran Kovačić” označili su početak „ Dečje nedelje” i u našem gradu. Svaka škola ovu nedelju, obeležiće određenim programom.

Ovogodišnji slogan manifetsacije je  stih Ljubivoja Ršumovića „ Dete je dete, da ga volite i razumete”, a uz puštanje balona na veliku radost mališana, i u Subotici je obeležen početak „Dečje nedelje”.  Tim povodom naši najmlađi sugrađani podelili su sa nama kako je to biti dete,  za njih je kažu lepo i lako, jer se svaki dan provodi uz igru i druženje. Šta su to pripremili sa drugarima, ali i kako će obeležiti ovu nedelju u svojim školama, objasnili su nam u kratkim, ali slatkim rečenicama.

Sve škole u našem gradu, obeležiće Dečju nedelju uz određen program, koji će se realizovati u skladu sa mogućnostima svake od tih obrazovnih ustanova. Među njima je i OŠ „Matko Vuković”, koja već tradicionalno učestvuje u manifestaciji i tim povodom organizovano je nekoliko radionica, govoriće se o vršnjačkoj podršci, potom će predstavnici  raznih ustanova poput Centra za socijalni rad, policije razgovarati sa decom. Predstavljaće se i dečje stvaralaštvo, a neće izostati ni prigodne manifestacije, kao ni plakati sa lepim željama za stanare Gerontološkog centra.   Cilj ove manifestacije je kako kažu iz ove škole, poboljšanje uslova pod kojima deca odrastaju i to iz  više oblasti.

Kroz razne vidove podrške radi se na postizanju što boljih uslova za decu,kažu iz lokalne samouprave,  a otvaranju manifestacije i simboličnom puštanju balona prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić. Nadležni da se pre svega razgovara o dečjim pravima u toku ove nedelje, ali da to nije samo sada, već da je to konstanta.

Dečja nedelja obeležiće se u okviru propisanih mera,  a aktivnosti u okviru ove manifestacije  realizovaće se do kraja  nedelje.

Osmrtnicama
Ostale vesti iz ove kategorije