RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počela „ Dečja nedelja”

Sanela Simeunović | 4. oktobar 2021. | 12:18 | Društvo

Počela „ Dečja nedelja”

Puštanjem balona sa lepim željama, učenici OŠ„ Matko Vuković” i OŠ „Ivan Goran Kovačić” označili su početak „ Dečje nedelje” i u našem gradu. Svaka škola ovu nedelju, obeležiće određenim programom.

Ovogodišnji slogan manifetsacije je  stih Ljubivoja Ršumovića „ Dete je dete, da ga volite i razumete”, a uz puštanje balona na veliku radost mališana, i u Subotici je obeležen početak „Dečje nedelje”.  Tim povodom naši najmlađi sugrađani podelili su sa nama kako je to biti dete,  za njih je kažu lepo i lako, jer se svaki dan provodi uz igru i druženje. Šta su to pripremili sa drugarima, ali i kako će obeležiti ovu nedelju u svojim školama, objasnili su nam u kratkim, ali slatkim rečenicama.

Sve škole u našem gradu, obeležiće Dečju nedelju uz određen program, koji će se realizovati u skladu sa mogućnostima svake od tih obrazovnih ustanova. Među njima je i OŠ „Matko Vuković”, koja već tradicionalno učestvuje u manifestaciji i tim povodom organizovano je nekoliko radionica, govoriće se o vršnjačkoj podršci, potom će predstavnici  raznih ustanova poput Centra za socijalni rad, policije razgovarati sa decom. Predstavljaće se i dečje stvaralaštvo, a neće izostati ni prigodne manifestacije, kao ni plakati sa lepim željama za stanare Gerontološkog centra.   Cilj ove manifestacije je kako kažu iz ove škole, poboljšanje uslova pod kojima deca odrastaju i to iz  više oblasti.

Kroz razne vidove podrške radi se na postizanju što boljih uslova za decu,kažu iz lokalne samouprave,  a otvaranju manifestacije i simboličnom puštanju balona prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić. Nadležni da se pre svega razgovara o dečjim pravima u toku ove nedelje, ali da to nije samo sada, već da je to konstanta.

Dečja nedelja obeležiće se u okviru propisanih mera,  a aktivnosti u okviru ove manifestacije  realizovaće se do kraja  nedelje.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Ostale vesti iz ove kategorije