RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Trećina lekara i osoblja u crvenoj zoni zbrinjava više od 100 pacijenata

Marijana Tolimir | 15. oktobar 2021. | 10:48 | Društvo

Trećina lekara i osoblja u crvenoj zoni zbrinjava više od 100 pacijenata

Situacija u Opštoj bolnici Subotica iz dana u dan sve je teža- dva puta je više prijema nego otpusta zbog kovid infekcije, zbog čega se i crvena zona konstantno puni. Trenutno je na lečenju 114 pacijenata, od čega se 15 nalazi u Jedinici intenzivnog lečenja.

Za zaposlene u Opštoj bolnici kovid predugo traje – u ovom momentu je jedna trećina lekara, medicinskog i pomoćnog osoblja angažovana u crvenoj zoni kako bi više od stotinu pacijenata moglo da dobije odgovarajuću negu. Troši se i pet puta više kiseonika nego pre kovida, a ovaj talas je specifičan po tome što imaju mnogo više obolele dece, kao i pozitivnih porodilja, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Hospitalizuju pacijenti sa obostranim upalama pluća, a i kod mlađih i kod starijih, klinička slika je teža ukoliko imaju neko hronično oboljenje.

Jedini način da se epidemija zaustavi i bolnica vrati u uobičajen režim rada, jeste vakcinacija, zbog čega lekari još jednom apeluju, naročito na mlade, jer su često oni ti koji unose virus u porodice.

Za lečenje kovid pacijenata, trenutno je otvoreno deset organizacionih jedinica – od respiratorne ambulante za odrasle, za decu i za trudnice, pa sve do nekoliko kovid odeljenja i Jedinice intenzivne nege za zbrinjavanje onih u najtežem stanju, koji zahtevaju mehaničku ventilaciju.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Ostale vesti iz ove kategorije