RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Rasprava van dnevnog reda

Marijana Tolimir | 3. oktobar 2017. | 14:44 | Politika

Rasprava van dnevnog reda

Rasprava o incidentu od pre mesec dana i o tome da li odbornici treba da raspravljaju o eventualnoj smeni gradonačelnika Bogdana Labana, iako za to ne postoji skupštinska većina, obeležila je početak 11. sednice Skupštine grada.

Prve dve tačke dnevnog reda: Izveštaj o ostvarenju budžeta u prvih pola godine, kao i plan detaljne regulacije za Prvu kasarnu, nisu bile u fokusu  na početku današnjeg skupštinskog zasedanja. Umesto o njima, odbornici opozicionog Pokreta za građansku Suboticu poveli su raspravu o poverenju gradonačelniku, iako  nisu skupili dovoljan broj odborničkih potpisa da bi se ova tačka uopšte našla u raspravi – svega 7 od potrebna 23. Kada je gradonačelnik izašao za govornicu, ova odbornička grupa je – napustila skupštinsku salu.

Za Jenea Maglaija, s druge strane, kako je rekao, ova će tema još dugo biti na dnevnom redu.             

Međutim, prema rečima Saše Vučinića iz opozicionog DS-a, Jene Maglai nije kontaktirao ostatak opozicije da potpišu inicijativu.

Nakog gotovo dvočasovne rasprave, odbornici su nastavili sa radom oko odluka zbog kojih je sazvana današnja sednica. Za člana Saveta za budžet i finansije, Veljka Vojnića, stepen izvršenja budžeta je veći  u odnosu na prethodne godine.

Opozicija za budžet kaže, da će i ove godine biti u promašaju za oko 13 odsto, što se vidi iz ostvarenja u prvih šest meseci, što je ipak manje nego prethodnih godina.

Na  11.zasedanju Skupštine grada usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na stepen realizacije poslovanja programa javnih i javno – komunalnih preduzeća, kao i o raspodeli dobiti, te izmene programa poslovanja. Za direktorku JKP „Suboticagas“ imenovana je Ildiko Zedi, u JP „Palić – Ludaš“ Marta Dobo, u JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević i za direktora „Vodovoda i kanalizacije“, Đerđ Šugar.

Ostale vesti iz ove kategorije