RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Berbanski dani okupili veliki broj izlagača i posetilaca

Redakcija TV Subotica | 9. septembar 2018. | 14:24 | Turizam

Berbanski dani okupili veliki broj izlagača i posetilaca

Tradicionalna manifestacija „Berbanski dani“, koja proslavlja završetak radova u voćnjacima i vinogradima, i ove godine je okupila veliki broj izlagača i posetilaca na Paliću.

Kao što tradicija duga 29 godina nalaže, na Berbanskim danima izabran je pudar godine, Petar Dulić. Vinogradarstvom se bavi odavno amaterski, a ozbiljnije je počeo pre osam godina. Proizvodi Rajnski rizling i ima stone sorte muskat hamburg, muskat italija i kardinal. Tajna dobrog vina je, kaže, u suncu i radu. Zadovoljan je ovogodišnjim rodom.

Titulu kraljice berbe, ponela je šesnaestogodišnja Viktorija Crnković, učenica Medicinske škole, koja se u izboru nije našla slučajno, s obzirom na to da u familiji ima vinogradare.

Proizvođače voća, povrća i vina, pozdravio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju.

Ovogodišnji „Berbanski dani“ okupili su preko 150 izlagača. Tokom dva dana, priređen je bogat i raznovrstan program, koji je, uz lepo vreme, privukao ne samo Subotičane, nego i goste iz ostalih krajeva Vojvodine, ali i Srbije i regiona.

Pored prodajne izložbe plodova koji dospevaju poslednjih dana leta i početkom jeseni, posetioci „Berbanskih dana“ mogli su da obiđu Sajam rukotvorina, da prošetaju kroz Medenu i ulice vina i sira, da uživaju u muzičkom programu... Po prvi put,  održan je Festival zanatskog piva „Palićka neman“, na kom su  imali priliku da probaju mađarska zanatska piva i piva iz pivara „Tron“, „Dorćol“ i „Ravangrad“.

Ostale vesti iz ove kategorije