RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Na Vinskom maratonu se očekuje preko 600 učesnika

Redakcija TV Subotica | 18. septembar 2018. | 14:04 | Turizam

Na Vinskom maratonu se očekuje preko 600 učesnika

Na Paliću je sve spremno za 2. Vinski maraton koji će se održati u subotu, 22. septembra.

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i dobru zabavu. Namenjena je svim ljubiteljima sporta, rekreacije, prirode i božanske kapljice. Specifična je po tome što se na okrepnim stanicama pored uobičajene okrepe — vode, služe  i vina iz lokalnih vinarija, kao i po karnevalskom duhu, odnosno, učesnici koji žele, mogu da trče maskirani i kostimirani dve trke.  

U pitanju su Vinska trka, polumaratonske dužine 21,1 kilometar i Trka uživanja od 10 kilometara. Od učesnika Vinske trke se ne očekuju  vrhunski rezultati, jer to i nije cilj manifestacije, nego uživanje u vinu, prirodi, druženje i zabava.

Do danas je prijavljeno 582 učesnika, iz 13 zemalja. Osim domaćina, tu su i Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Kazahstan, Bugarska, Velika Britanija, Brazil i SAD. Prijave će se primati i u petak, na Velikoj terasi na Paliću, od 18 do 21 čas, kao i na sam dan trke, tako da se očekuje preko 600 učesnika. Organizatori, Udruženje Vinski maraton iz Beograda i preduzeće Park Palić, pripremili su i bogat prateći program, poput Festivala sira, vinskih tura, Vinskog brodića koji će ploviti Palićem, radionice, štrudla partija, piknika, a predviđen je i muzički program u okviru kog će posetioce zabavljati bend Perpetuum mobile. Vinski maraton su podržali  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbije.

Zbog održavanja Vinske trke, u subotu, od 11 do 15 časova, za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice: Novosadski put, Kanjiški put, Kostolanji Arpada, Pulski put, Ludaški šor, Crkveni put, Ilije Lubarde, Solunska i Olge Penavin.

 

Ostale vesti iz ove kategorije