RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Vinski maraton položio ispit

Marijana Tolimir | 23. septembar 2018. | 12:04 | Turizam

Vinski maraton položio ispit

Jedinstvena turističko – sportska manifestacija, Vinski maraton, uspešno je održan po drugi put na Paliću, i prema rečima nadležnih ima ozbiljan potencijal da preraste u jednu od vodećih manifestacija u Srbiji. Pored trkača iz Srbije, maraton je privukao brojne učesnike i iz drugih zemalja.

Sport, vino, hrana i muzika – sve je to spojeno u jedinstven događaj, Vinski maraton. Ujedno, to je poslednja manifestacija za kraj letnje sezone na Paliću, a s obzirom na to da je održana drugi put i da je izazvala veliko interesovanje, test je položila.

Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma podržava razvoj Palića kroz infrastrukturne projekte, ali i manifestacije. Finansijsku podršku Vinski maratorn je dobio, jer ima veliki potencijal da preraste u jednu od najprepoznatljivijih manifestacija u Srbiji, istakao je Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam.

U polumaratonskoj Vinskoj trci i Trci uživanja učestvovalo je oko 700 trkača iz 14 zemalja, a apsolutna pobednica Vinske trke je Vida Medić iz Beograda, dok je u muškoj kategoriji pobedu odneo Milanko Pušičić, takođe iz Beograda.

Ostale vesti iz ove kategorije