RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Turizam

Palić domaćin hotelijerima sa Balkana

Marijana Tolimir | 27. septembar 2018. | 14:29 | Turizam

Palić domaćin hotelijerima sa Balkana

Godišnja konferencija Balkanske asocijacije hotelijera BAHA, održava se na Paliću, a sinoć je u Vinariji Zvonko Bogdan upriličeno svečano otvaranje, na kom su uručene nagrade najboljim hotelima u regionu.

Na Svetski dan turizma, Balkan i svet okupili su se na Paliću. Za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Ivana Đokovića, to samo potvrđuje da je Palić  u žiži interesovanja, a da će planirane investicije, ovoj destinaciji vratiti stari sjaj.

Podrška Paliću stiže i sa republičkog nivoa, a kako je istakao državni sekretar za turizam, Miroslav Knežević, do sada je kroz razne konkurse opredeljno više od 50 miliona dinara, kako bi se nadomestilo ono što nedostaje, a taj trend će se nastaviti i ubuduće.

Već treću godinu zaredom tema godišnje konferencije koju organizuje Balkanska asocijacija hotelijera je destinacija kao brend, jer, kako ističu iz Asocijacije, za hotelijere je navažnije da se destinacija dobro pozicionira.

BAHA svake godine uručuje i pet nagrada, a ove godine jedini iz Srbije koji je dobio priznanje, i to za najbolji na Balkanu u kategoriji četiri zvedice, je Hotel „Kraljevi čardaci“ sa Kopaonika.

Balkanska asocijacija hotelijera osnovana je 2005. godine na Ohridu i okuplja preko 3.500 hotelijera, a jedna od glavnih aktivnosti  je održavanje godišnjih konferencija.

Ostale vesti iz ove kategorije