RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dve Svetosavske nagrade stigle u Suboticu

Nina Kovačević | 28. januar 2019. | 13:42 | Društvo

Dve Svetosavske nagrade stigle u Suboticu

U Vladi Srbije, juče su uručene tradicionalne Svetosavske nagrade za 2018. godinu, kojima Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nagrađuje pojedince i institucije za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Među dobitnicima ovog prestižnog priznanja su i Subotičani — Hemijsko-tehnološka škola i Aleksandar Rašković, učenik OŠ“10. oktobar“.

Aleksandar Rašković, učenik 8. razreda, inače najmlađi dobitnik Svetosavske nagrade za prošlu godinu, kaže da mu ona mnogo znači i da predstavlja  krunu njegovog dosadašnjeg školovanja, koje su obeležili brojni uspesi na raznim takmičenjima, uglavnom iz prirodnih nauka, kojima je posebno naklonjen. Ovaj talentovan, vredan, savestan i nadasve skroman mladić, učestvuje i u humanitarnim i drugim aktivnostima škole. Voli programiranje i planira da upiše informatički smer  u Gimnaziji ,,Svetozar Marković“.

Svetosavska nagrada je za Hemijsko-tehnološku školu i više nego zaslužena, s obzirom na brojne zapažene rezultate koje je ova obrazovna ustanova postigla u prošloj godini. Kao potvrda kvaliteta rada i truda koji se ulaže, ovo priznanje je od izuzetnog značaja za školu, a posebno su ponosni na činjenicu da su jedina srednja škola među dobitnicima.

Svetosavsku nagradu, kako je istakao ministar prosvete Mladen Šarčević, jednu od najznačajnijih i najlepših u našoj zemlji,  za 2018. godinu dobilo je 27 pojedinaca i institucija, izabranih među 230 prijavljenih na konkurs Ministarstva prosvete.

Ostale vesti iz ove kategorije