RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Počinje kviz za podsticanje čitanja "Čitam i skitam"

Nina Kovačević | 1. februar 2019. | 14:25 | Društvo

Počinje kviz za podsticanje čitanja   "Čitam i skitam"

Kviz za podsticanje čitanja u osnovnim školama  pod  nazivom ,,Čitam i skitam“  počinje danas, a sprovodi se jedanaesti put u našem gradu na sva tri službena jezika-srpskom, mađarskom i hrvatskom. Cilj je da kod dece razviju čitalačke navike, a ovogodišnja tema je posvećena prijateljstvu.

,,Čitam i skitam“ je naziv kviza za podsticanje čitanja i način na koji bibliotekari već punu deceniju vraćaju knjigu mladim čitaocima, a čitaoce biblioteci, napomenula je Bernadica Ivanković, urednica kulturnih programa na hrvatskom jeziku. U kvizu mogu da učestvuju svi učenici osnovnih škola koji su članovi Gradske biblioteke.Potrebno je da pročitaju određena dela koja govore o prijateljstvu, a spisak je ove godine isti na sva tri jezika.

Dela koja deca treba da pročitaju mogu pronaći na Dečjem odeljenju i na sajtu Biblioteke, nakon čega do kraja marta treba da popune onlajn upitnik.

Tokom trajanja kviza, u februaru i martu članstvo se može obnoviti po promotivnoj ceni od 300 dinara. Svi ispravno popunjeni upitnici biće uključeni u izvlačenje nagrada koje će biti održano  2.aprila, na Međunarodni dan knjige za decu.  Učesnike očekuju brojne nagrade od kojih je glavna nagrada bicikl.  

 

Ostale vesti iz ove kategorije